Стало відомо, скільки грошей потрібно на облаштування держкордону

Поділитися:

Стало відомо, скільки грошей потрібно витратити на облаштування українського державного кордону. Про це повідомляє заступник міністра внутрішніх справ Мері Акопян для ЗМІ.

За її словами, йдеться про суму 17 млрд гривень.

«У бюджеті 2022 року ми заклали 900 млн грн на облаштування кордону. На оснащення всього периметра нам потрібно близько 17 млрд грн. Але, звичайно, ми не хочемо і не можемо розраховувати виключно на бюджетні кошти, тому зараз ми тісно співпрацюємо у цьому напрямі нашими міжнародними партнерами», – відзначила Акопян.

За її словами, Україна планує реалізувати спільний із ЄС проект для захисту свого кордону.

«Ми вже домовилися зі США про те, що вони виділять нам $20 млн на невідкладні потреби. Ми також ведемо переговори з британською стороною щодо посилення кордону. Ми вже маємо домовленість з ЄС про цільове виділення коштів у рамках нинішньої кризи. У нас є міжнародно -технічний проект з Євросоюзом – «Інтегроване управління кордонами». Зараз йде перша фаза цієї ініціативи, проте є стратегічна домовленість про впровадження другої фази: йдеться ще про додаткові €50 млн», – резюмувала вона.

Раніше Кабінет Міністрів України звільнив заступника Міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі. Про звільнення повідомив сам голова відомства у Facebook.

Згідно з інформацією, причиною став скандал, який чиновник влаштував із правоохоронцями на блокпосту на Донеччині, коли його автомобіль зупинили.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу