Стало відомо, що станеться з субсидією після зміни постачальника газу

Поділитися:

Через страх втратити субсидію, багато клієнтів не змінюють своїх обласних постачальників, не ризикуючи переходити до інших. Однак зараз з цим не повинно виникнути проблем, бо процедуру перенесення субсидії максимально спростили. Про це розповіли на YouTube-каналі “Народна думка”.

Відомо, що раніше процедура “перенесення субсидії” від одного постачальника газу до іншого була вкрай ускладнена паперовою тяганиною. Для того, щоб повідомити органи соцзахисту про свій перехід, клієнт повинен був роздрукувати на папері спеціальну заяву для них і відіслати їм його поштою або принести. При цьому не у всіх областях органи соцзахисту брали такі заяви. Вони вимагали надати їм договір, підписаний з новим постачальником.

Однак, тепер же процедуру максимально спростили завдяки впровадженню єдиної бази даних. Так, з лютого вже не потрібно закидати органи соцзахисту ніякими папірцями. В єдиній електронній базі всі дані про рух клієнта відображаються автоматично. Відповідно, перерахунок субсидії після зміни постачальника газу відбувається без проблем.

Нагадаємо, що Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) відкликала ліцензію у одного з українських постачальників газу. Такі санкції відомство ввело вперше через зловживання на ринку, як повідомляє прес-служба комісії.

Раніше повідомлялося, що громадяни України втратили багато коштів на оплату комунальних послуг в січні. Тому у Верховній Раді мають намір звернутися до представників Кабінету міністрів для вирішення цього питання.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу