Стало відомо, хто в травні отримає одноразову допомогу від держави

Поділитися:

До 8 травня – Дня пам’яті і примирення, Кабінет міністрів України прийняв рішення виплатити одноразову грошову допомогу деяким категоріям громадян країни.

Відомо, що до 5 травня грошову допомогу від держави отримають:

  • люди з інвалідністю,
  • ветерани війни,
  • учасники бойових дій (УБД),
  • діти війни та жертви нацистських переслідувань.

Відзначається, що ветерани і УБД отримають підвищені суми в 2021 році.

Так, особи з інвалідністю I групи і люди, у яких є особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають від держави допомогу в розмірі 4421 гривень, II групи – 3906 грн, III групи – 3391 грн.

Постраждалим під час Революції Гідності, УБД, в’язням концтаборів і гетто, колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років), дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, видадуть допомогу в розмірі 1491 грн.

Дружини або чоловіки осіб, загиблих і померлих з інвалідністю учасників бойових дій, а також жертви нацистських переслідувань отримають 966 гривень.

Учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, які були вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога нададуть допомогу в розмірі 612 гривень.

Особи, які належать до декількох категорій, отримають одну, найбільш високу виплату.

Слід зазначити, що якщо одержувачі допомоги не отримали гроші 5 травня, то вони можуть звернутися за нею до місцевих органів соціального захисту за місцем реєстрації і отримати її до 30 вересня.

Нагадаємо, що в зв’язку з прийнятими 15 квітня змінами до держбюджету, Мінекономіки припиняє прийом документів від аграріїв на отримання державної допомоги.

Раніше повідомлялося, що з 19 квітня 2021 року підприємці (ФОП) і їх наймані працівники зможуть почати подавати заяви на виплату так званих карантинних 8 тисяч. Допомога від держави повинна трохи спростити складний період локдауну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу