Стало відомо, хто отримав Нобелівську премію з економіки

Поділитися:

12 жовтня поточного року були визначені лауреати Нобелівської премії з економіки. Ними стали відразу двоє людей — це Пол Мілгром та Роберт Вілсон. Перемогу їм принесли розробки нових форматів аукціонів, а також (в комплексі) й різні удосконалення самого методу торгів.

Члени комітету, які присудили перемогу, пояснили свій вибір тим, що розробки принесли користь відразу трьом сторонам процесу — продавцям, що пропонують свій товар, покупцям, а також — і це дуже важливо — платникам податків всього світу.

Довідка: Пол Мігро — відомий американський економіст та педагог, читає лекції з економіки в різних університетах світу. Також він є членом Національної академії наук США. Роберт Вілсон також є членом НАН США.

Раніше повідомлялося про Нобелівську премію з економіки за 2019 рік. Відомо, що її присудили вченим, які розробили новий підхід до боротьби з глобальною бідністю. Шведська королівська академія наук відзначила трьох економістів. Майкл Кремер, Абхіджіт Банерджі та Естер Дюфло розділять між собою більше ніж 900 000 доларів.

Також ми писали й про Нобелівську премію в розділі економіки за 2018 рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу