Стало відомо, чого очікувати від влади українським пенсіонерам

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики вірять в те, що накопичувальна пенсійна система почне працювати в 2023 році. Про це повідомила глава відомства.

Міністр соціальної політики сподівається, що в цьому році буде прийнятий закон про накопичувальну пенсійну систему, а у 2022 році будуть прийняті всі підзаконні акти і буде підготовлена ​​необхідна інфраструктура.

У разі, якщо все це буде зроблено, то в 2023 році зможуть запустити систему і «працюють люди – ті категорії, які будуть визначені в законі, – будуть відкладати зі своєї заробітної плати по 2% на свої накопичувальні власні рахунки».

Глава Мінсоцполітики зазначила, що накопичувальна система пенсій буде обов’язковою для людей до 50 років, а для інших вона буде добровільною.

Нагадаємо, що середнє пенсійне забезпечення в нашій країні вже перевищила позначку в 3 тисячі 400 гривень. У році, що минає середня пенсія українців зросла на 400 гривень.

Раніше повідомлялося, що в Україні незабаром має запрацювати система накопичувальної пенсії. Уже розроблений механізм фінансування, а також основні правила роботи системи в нашій країні. Про це розповіли в комітеті ВРУ з питань соцполітики і захисту прав ветераном з посиланням на главу комітету. Зокрема, планується, що фінансування буде відбуватися коштом ЄСВ, податку на доходи фізосіб (ПДФО) – по 2% з кожного з них.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу