Стали відомі підсумки засідання РНБО

Поділитися:

У п’ятницю, 17 вересня, відбулося нове засідання Ради національної безпеки й оборони України. На ньому серед іншого були введені санкції проти організаторів проведення виборів до російської Держдуми на окупованих територіях Донбасу і в Криму.

«Всі учасники виборів в Росії, організованих на території України – в окупованому Криму і на тимчасово непідконтрольних Україні територіях — будуть піддані санкціям. Відповідні списки вже складаються», — повідомив секретар РНБО Олексій Данилов.

Перше питання, яке розглядалося, стосувалося сектора безпеки та оборони на 2022 рік. Президент Володимир Зеленський прийняв рішення про збільшення фінансування цієї сфери — до 319 мільярдів гривень. За словами Данилова, військовим і правоохоронцям підвищать грошове забезпечення і виділять гроші на придбання житла ветеранам АТО.

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) вже запустила систему моніторингу олігархів. Її розробка була необхідна в рамках закону про олігархів, який готується до другого читання.

«Апарату РНБО була поставлена ​​задача розробити систему моніторингу, і у нас сьогодні був звіт про те, що в Апараті РНБО розроблена і введена в експлуатацію в серпні 2021 року сучасна інформаційно-аналітична система, яка має систему третього класу найвищого рівня складності. Вона зможе в процесі своєї здійснювати моніторинг усіх тих людей, які після прийняття закону про олігархів у Верховній раді повинні бути під системою нашого моніторингу», — зазначив Данилов.

За його словами, ця система може працювати з відкритими документами, для службового користування і секретними.

«Таких систем в нашій країні майже немає. Це перша система з таким захистом. Вона побудована таким чином, щоб у разі прийняття у Верховній Раді закону, ми відразу могли відреагувати на всі ті питання, які перед нами поставить законодавець», — додав Данілов.

Також Україна ввела санкції проти семи співробітників Федеральної служби безпеки Росії. Обмеження були введені за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

«Сьогодні були введені санкції проти перших людей. Сім посадових осіб, які були безпосередньо причетні. Співробітники ФСБ РФ, причетних до отруєння Навального. Вони потрапили під санкції», — заявив Данилов.

Раніше повідомлялося, що в РНБО обговорили фінансування сектора безпеки.

Також ми писали й про те, що РНБО скасував приватизацію ряду обленерго.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу