Стали відомі нові правила нарахування субсидій

Поділитися:

В Україні після останніх урядових нововведень щодо нарахування житлових субсидій кількість її одержувачів скоротиться на мільйон, повідомляють експерти.

Кількість субидіантів зменшилася через більш жорсткі і складні умови нарахування державної допомоги з 1 травня поточного року. Якщо під кінець 2017 року в країні налічувалося майже 7 мільйонів одержувачів субсидії, навесні 2021 року таких було вже 3 мільйони, а після постанови уряду про більш жорсткі умови – таких залишилося 2 мільйони.

Окрім того, з 1 жовтня в Україні будуть скасовані так звані «карантинні норми» для субсидій, які передбачали збільшення на 50% соціальних нормативів споживання природного газу, води і електрики. А це призведе до зменшення субсидійних виплат наполовину. Якщо родина проживає поза червоною карантинною зоною, то отримувати половину з того, що отримувала попереднього опалювального сезону.

Нагадаємо, що Міністерство соціальної політики попереджає, що у вересні 2021 року добігає кінця термін подання заяв на одержання житлових субсидій від осіб, які ніколи ними не користувалися та тих, кому їх не нарахували автоматично.

Також ми писали, що у Міністерстві фінансів України визнали, що на цей час в держави не вистачає коштів на виплату субсидій у жовтні та листопаді поточного року. Про це повідомив глава профільного відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу