Стала відома ціна газу у 2022 році

Поділитися:

В Україні ціни на газ можуть зрости, проте до кінця опалювального сезону вони збережуться на колишньому рівні. Тільки з травня існує можливість подорожчання тарифів.

Повідомляється, що ціни на газ після закінчення опалювального сезону у 2022 році залежатимуть від ринкових умов на той час. Також відомо, що споживання газу розраховуватиметься замість кубометрів в одиницях енергії, тобто в кіловат-годинах.

Зараз і до кінця квітня 2022 року діють базові тарифи на паливо, які, залежно від постачальника послуг, коливаються від 7,8 до 13,5 гривень за один кубометр.

Чи відбудеться подорожчання газу в травні поки що сказати складно, оскільки це залежатиме виключно від ринкової ситуації, як в Європі, так і в Україні. Отже, якщо криза все ж таки пройде або вщухне, то ціни залишаться незмінними, але у разі, якщо вона продовжиться, слід очікувати підвищення тарифів.

Загалом у консенсус-прогнозі уточнюють, що вартість газу для побутових споживачів може зрости на 20%.

Раніше ми писали про зростання цін на доставку газу до України.

Також ми повідомляли, що депутати Верховної Ради зареєстрували законопроект про регулювання цін на газ. Отже, пропонується повернутися до державного регулювання цін та відмовитися від міжнародних зобов’язань щодо спільного з Європою ринку блакитного палива.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ