Стала відома назва майбутнього національного авіаперевізника

Поділитися:

Глава держави Володимир Зеленський на форумі «Велике Будівництво: Авіація. Туризм» розповів, яку назву матиме майбутня державна авіакомпанія України. Так, національний авіаперевізник найменують «Українські національні авіалінії» (ЮНА).

За словами Зеленського, загалом розглядалося кілька робочих назв.

«На сьогодні це – Ukrainian National Airlines. Дуже символічно, Українські національні авіалінії – ЮНА. Як наша держава з великою історією, але завжди енергійна, і юна, і об’єднана», – зауважив він.

Як відомо, парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт №6298 із поправками до держбюджету на поточний рік, що передбачає виділення пів мільярда гривень, які будуть спрямовані на нову національну авіакомпанію.

Про ініціативу створити національну авіакомпанію, флот якої був би сформований із літаків виробництва державного підприємства «Антонов» президент заговорив ще навесні минулого року.

Нагадаємо, що аеропорт «Черкаси» отримав сертифікат експлуатації після 3 років перерви. Тепер летовище офіційно відповідає вимогам законодавства України про цивільну авіацію та придатне для експлуатації повітряних суден. Однак, щоб отримати дозвіл на експлуатацію злітно-посадкової смуги аеропорту, підприємство має отримати ще один дозвіл.

Раніше ми писали про те, що Мінінфраструктури погоджує з Генштабом будівництво аеропортів на Донбасі. Місця будівництва цих об’єктів визначені, їх незабаром презентують, та без фінального підтвердження Генштабу ЗСУ не зможуть почати будівництво. Один з аеропортів збудують поблизу Маріуполя, другий – біля міст Краматорськ-Слов’янськ.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ