США буде далі розслідувати виникнення коронавірусу

Поділитися:

Про важливість продовження розслідування причин виникнення COVID-19 заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен.

“Ні, я не задоволений результатами минулого розслідування. І, так, вважають за потрібне подальше розслідування”, – сказав чиновник на пресконференції у Вашингтоні.

За словами Блінкена, важливо зрозуміти, де і як почав поширюватися коронавірус, щоб світова спільнота в схожих ситуаціях розуміла, яким чином діяти.

Слід зазначити, що розслідування, проведене експертами ВООЗ спільно з колегами з КНР, позбавило можливості дати однозначну відповідь на питання про те, де виник COVID-19. Експерти дали оцінку різним версіям, до того ж повністю не відкинувши одну з них. Критики доповіді фахівців ВООЗ вважають, що ці люди під час поїздки в Китай не могли проводити дійсно незалежне розслідування, оскільки діяли тільки спільно з китайськими колегами.

Нагадаємо, що стали відомі підсумки довгоочікуваного візиту державного секретаря США Ентоні Блінкена, який офіційно завершив свою поїздку до Києва в четвер, 6 травня. Відповідну заяву опублікували американська й українська сторони.

Раніше повідомлялося, що в Індії з річки Ганг дістали щонайменше 96 тіл людей, повідомляють місцеві ЗМІ. Територія, де виявили трупи, межує зі штатами Біхар і Уттар-Прадеш. Місцеві жителі припускають, що люди могли померти від COVID-19. Щоб підтвердити або спростувати побоювання – проведуть тести.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу