Справу «Роттердам +» продовжують розслідувати

Поділитися:

Вищий антикорупційний суд не прийняв вимоги адвокатів підозрюваних, в яких був прописано відведення детективів НАБУ від розслідування справи «Роттердам +». Таке рішення озвучила суддя Оксана Олійник.

Раніше, наприкінці серпня, справа була практично закрита, однак пізніше виникли нові обставини. У НАБУ були отримані результати експертизи, яка продемонструвала 39 млрд гривень збитків, які виникли внаслідок введення в дію вищеназваної формули. Трохи пізніше експерт, яка проводила дослідження, зробила заяву про те, що на неї чинять тиск.

Раніше повідомлялося, що НАБУ веде війну з САП через «Роттердам +». Під час засідання Вищого антикорупційного суду детективи Національного антикорупційного бюро наполягали на відводі прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталія Пономаренко. Саме він вирішив, що за 3,5 роки слідство не знайшло фактів, які б переконали: формула була програшною і злочинною.

Також ми писали й про те, що в справі «Роттердам +» з’явилися нові факти. З декларації, поданої в НАПК, стало відомо, що суддя вищого антикорупційного суду Оксана Олійник незадовго до винесення рішення позичила всі свої заощадження, а це 2 з половиною мільйони гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу