Споживачам розповіли, куди скаржитися на якість газу

Поділитися:

Населення багатьох регіонів України часто скаржиться на те, що газ в конфорці горить дивним кольором. Однак, винні в цьому аж ніяк не постачальники, як вважають споживачі. Так, за якість газу відповідає облгаз.

Відомо, що колір полум’я залежить більше не від самого газу, а від умов, в яких він спалюється. Ключовими факторами в цій ситуації є достатній приплив повітря в приміщенні, в якому спалюється газ, вологість цього повітря, чистота приладів і так далі.

Але є моменти, коли підозра споживача про неякісний газ обгрунтована. Такі ситуації повинні вирішувати представники газорозподільної компанії.

Якщо ви вирішили, що газ, який вам поставляється, неякісний, ось що можна зробити:

  • Потрібно подивитися, чи не забруднена чи газова плита. Для цього потрібно почистити сопло пальника. Робити таку чистку самостійно не рекомендується – краще зателефонувати за номером газової служби 104 і викликати фахівців.
  • Провітріть квартиру, це може допомогти вирішити проблему низької якості газу. Адже він може погано горіти через брак кисню на кухні.
  • Якщо всі ці заходи не змінили якість газу, то причина поганого горіння полягає в недостатньому тиску в системі. За цей процес також відповідає облгаз.

Нагадаємо, що офіс ефективного регулювання (BRDO) поскаржився до Антимонопольного комітету України на вітчизняних операторів газорозподільних мереж. На думку відомства, українські оператори не тільки порушують діючі закони, а й в цілому підривають конкуренцію на ринку газу.

Раніше повідомлялося, що в ТОВ «Оператор газотранспортної системи» заявили, що рекордні запаси газу в українських підземних сховищах (ПСГ) чинять тиск на внутрішній ринок газу. Внаслідок цього, ціна на газ всередині країни знижується.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу