Соцдопомогу можна буде отримати онлайн

Поділитися:

Мінсоцполітики та Міцифра розробляють цікавий проект, який надасть можливість отримувати соціальну допомогу в електронній формі. Також онлайн можна буде надати всі документи та, звісно, оформити заявку на цю допомогу. Готовий реєстр має з’явитися ще до кінця 2020 року, його розглянуть у Кабміні.

Створення Єдиного соцреєстру заплановано на базі ПФУ, але він буде інтегрований також з іншими існуючими у державі реєстрами. На меті – відмова від паперових заяв, економія часу, зменшення кількості візитів до соцробітників тощо. В електронній формі можна буде подати документи на допомогу при усиновленні дитини, отримання допомоги при інвалідності та інше.

Раніше повідомлялося про те, що Нацбанк підрахував, як падають доходи населення. Як повідомляється у звіті регулятора, зниження торкнулося практично всіх джерел доходів наших громадян. Зросла тільки соціальна допомога – завдяки тому, що уряд проіндексував допомоги по безробіттю, пенсійне забезпечення та інші види соцдопомоги.

Також ми писали про те, що Рада пропонує збільшити виплати при народженні дитини вдвічі. Виплати на дітей в Україні найближчим часом можуть бути подвоєні — таку пропозицію вніс Данило Гетманцев, глава фінкомітету ВРУ і народний депутат від «Слуги народу». Зокрема, він зазначив, що у 2013 році цифри були такими — за 1-у дитину нараховувалося 30 тис. грн., за 2-гу — 60 тис. грн., а за 3-тю і далі — 120 тис. грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу