Собівартість хліба зросла на 20%

Поділитися:

Перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів пояснив, з яких причин собівартість хлібної продукції зросла на 20%. Насамперед це з потребою виробників отримати зростаючу компенсацію за витрати.

Протягом року газ дорожчав, досягнувши свого апогею, коли внаслідок ціни на нього зросли у 10 разів. Відповідно, підприємства мають намір отримати не прибуток від підвищення ціни на хліб, а компенсацію за витрати, що накопичувалися протягом тривалого часу.

І справа не лише у паливі. Ціни на зерно також зросли в 1,5 рази, що призвело до зростання цін на борошно. Відповідно хліб за пару місяців подорожчав на 20%.

У той же час, експерти вважають, що ситуацію цілком можна було б запобігти, якби уряд подбав про закупівлю дешевшого зерна, запаси та надання його переробникам. Спільно такий підхід міг би заощадити мільярди гривень.

Як відомо, підвищення собівартості виробництва хліба спричинило закриття заводу на Дніпропетровщині. Раніше про такі кардинальні рішення асоціація пекарів вже попереджала.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України пообіцяв почекати з регулюванням вартості хліба та не вносити його до списку соціально значущих продуктів для українців, а це означає, що обмежень націнок на продукцію не буде.

Раніше ми також писали, що хліб може подорожчати до 30 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу