Словаччина запровадила жорсткий спільний локдаун

Поділитися:

Влада Словаччини ввела жорсткий двотижневий локдаун для усього населення. Суворі заходи, які запрацювали сьогодні, 25 листопада, поширюються як на вже вакцинованих від коронавірусу, так і на тих, хто перехворів.

Також запроваджено режим надзвичайного стану на 90 денний термін, який передбачає обмеження свободи пересування та комендантську годину (з 1-ї ночі до 5-ї ранку).

У зв’язку з локдауном в країні закриті всі кафе та ресторани, переважна більшість магазинів. Дозволена робота магазинів, які продають товари першої необхідності, аптек, автозаправних станцій, а також критична інфраструктура. Населення може залишати домівки тільки для походу у найближчий магазин, на роботу, у пункти вакцинації чи у медзаклади. Вигулювати домашніх тварин також можна на відстані не більше ніж півтисячі метрів від оселі.

Всі вищі навчальні заклади перейшли на дистанційне навчання, школи закриті частково.

За офіційними даними, у Словаччині фіксують рекордний приріст хворих на коронавірус з початку пандемії. За добу виявили більше 13 тисяч інфікованих хворих. Повністю вакциновані 42,8% населення країни.

Нагадаємо, в Україні змінено умови «жовтої» карантинної зони. Вони передбачають наявність у персоналу та відвідувачів закладів бодай однієї дози вакцини, негативного ПЛР-тесту чи сертифікату одужання – для роботи в цій карантинній зоні.

Також ми писали, що у Європі зростає захворюваність на фоні протестів проти обмежень. Йдеться про такі країни, як Нідерланди та Австрія. В останній вже з понеділка людям дозволено виходити з дому лише на роботу, до магазинів товарів першої необхідності та для занять спортом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу