Синоптики спрогнозували погоду на осінь

Поділитися:

Фахівці Укргідрометцентру розповіли про прогнози на осінь в Україні. Так, початок вересня буде теплим, але пізніше очікується похолодання й опади. У 2-й і 3-1 декаді навіть можливі заморозки.

«Вересень – перехідний місяць від літа до осені, якому властиво загальне зниження температури, ослаблення грозової діяльності. Протягом вересня, крім більшості південних областей і Криму, здійснюється перехід середньої добової температури через + 15 ° в бік зниження, що означає початок осені », – зазначено в повідомленні Укргідрометцентру.

Відомо, що у вересні середня температура повітря буде коливатися в районі + 12- + 19 градусів, а в більш піднесеній, гірській місцевості – + 8- + 13 градусів. Максимальна температура в вересні зупиниться на позначці + 30- + 39 градусів. А абсолютний мінімум складе від -1 до -8 градусів.

На півночі країни і в центрі заморозки очікуються в першій декаді вересня. У гірських же районах холоди прийдуть пізніше – в другій або навіть у третій декаді місяця.

Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко попередив, що грози і зливи будуть, але не такі інтенсивні, як влітку і переважно в південних і східних областях.

Нагадаємо, що вже місяць долар в обмінних пунктах продовжує падіння. При цьому компанія Concorde Capital прогнозує девальвацію гривні восени через зростання попиту на валюту.

На думку експертів, з початку цього місяця намітилася корекційна тенденція до зміцнення обмінного курсу після стрімкої липневої девальвації. У серпні 2020 року Нацбанк України купує валюту на міжбанківському валютному ринку і не дає обмінним курсом стрімко зміцнюватися.

Раніше повідомлялося, що з настанням осені в поточному році очікується підвищення цін на ключові комунальні послуги. Експерт з питань соцполітики заявив про те, що мова йде про збільшення цін на газ, водопостачання, електроенергію та централізоване опалення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу