Сімейні лікарі в Україні тестуватимуть пацієнтів на коронавірус

Поділитися:

Міністр охорони здоров’я заявив, що відомство забезпечить українських сімейних лікарів тестами на антиген коронавірусу. Тепер лікарі зможуть здійснювати тестування певних категорій пацієнтів.

«Ми змінили алгоритм, надали фінансування на сімейних лікарів. Зараз ми хочемо, щоб у всіх сімейних лікарів були присутні тести на антиген, вони могли зробити відповідне дослідження. Ваш сімейний лікар », – сказав глава МОЗ.

При цьому, роботу з тестування повинні налагодити вже до 23 грудня, відповідне розпорядження дане міністром.

«Щоб після цього ви були спокійні, якщо у вас є відповідні ознаки або ви потрапляєте під категорії – ознаки коронавірусної хвороби, респіраторні захворювання, або перебування в близькому контакті з людиною, у якої підтверджений Covid-19», – зазначив міністр.

Нагадаємо, що в українському уряді активно працюють над впровадженням Національного плану з вакцинацій українців від коронавірусу. Про це повідомляє прем’єр-міністр України в рамках своєї онлайн-бесіди з провідними підприємцями України.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві охорони здоров’я настійно рекомендують громадянам України переглянути свої плани на новорічні та різдвяні свята. Зокрема, мова йде про те, що краще залишитися вдома, ніж подорожувати по світу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ