Сім’ям загиблих добровольців будуть виплачувати матеріальну допомогу

Поділитися:

Днями Кабмін прийняв рішення виплатити адресну грошову допомогу членам сімей добровольців, які загинули в ході відбиття російської агресії на Сході України.

Про це 31 жовтня інформують в Кабінеті міністрів України.

В уряді повідомляють, що адресна допомога сім’ям загиблих воїнів-добровольців виплачується як додаткова допомога до пенсій або соцдопомоги. Адресна допомога надається тим сім’ям загиблих добровольців, де виплати на одного члена сім’ї становлять не менше 7 тис. 800 грн, а на двох і більше членів сім’ї – не менше 6 тис. 100 грн кожному.

Розмір адресної допомоги в уряді визначили в розмірі максимально можливої ​​пенсії в країні. Зараз це 17 тис. 120 грн. Але з 1 грудня поточного року – ця сума вже буде 17 тис. 690 грн.

Члени сімей загиблих добровольців отримають адресну допомогу в листопаді з доплатою, починаючи з серпня поточного року.

Нагадаємо, в українському парламенті прийняли закон, який передбачає однаковий розмір пенсії та соціальної допомоги тим сім’ям, члени яких трагічно загинули під час оборони країни на сході.

Також раніше ми написали про те, що податковим кодексом наведено кінцевий перелік доходів фізичних осіб, до яких податкова соціальна пільга не може бути застосована.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ