Силовики прийшли з обшуками на підприємство «Артемсіль»

Поділитися:

Справа про контрабанду цигарок набирає обертів. Наразі силовики проводять обшуки на держпідприємстві Артемсіль, повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

У компанії кажуть, що слідчі дії пов’язані з розслідуванням справи про контрабанду цигарок, партію яких раніше виявили в Угорщині, в упаковці, схожій на Артемсіль.

У держпідприємстві вже заявили, що цигарки не могли потрапити до ящиків із сіллю під час її фасування. Однак на затриманій баржі, з продукцією Артемсолі, що прямувала з Будапешта до Ізмаїла, вони все ж таки були.

Під час перетину кордону баржу перевіряли, один із контейнерів пошкодився і звідти посипалися цигарки. Експертиза показала – під сіль замасковано рекордну для країни кількість контрафактного товару.

Вартість вантажу на чорному ринку становить близько 3 мільйонів доларів. І саме цей вантаж мала отримати польська компанія з українськими власниками. Під час обшуків у її офісі також було виявлено три партії контрабандних цигарок.

Раніше ми повідомляли про те, що Контррозвідка Служби безпеки України заблокувала контрабандне переміщення металевої ртуті із Закарпаття до ЄС. Згідно з інформацією, ця високотоксична речовина може використовуватись для масових хімічних терактів.

Також ми писали про пропозицію МВС збільшити зарплату силовикам за рахунок контрабанди.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ