Шведи поскаржилися на українські суди

Поділитися:

Автомобільна компанія зі Швеції Scania CV AB висловила крайнє обурення рішенням Госпсуду Київської області, який присудив шведам виплатити своєму українському дилеру ТОВ “Фірма Журавлина” за позовом останньої 123 мільйони грн.

Про це 21 жовтня пишуть журналісти, які ознайомилися з прес-релізом Scania і поспілкувалися з керівництвом компанії, представленим в нашій країні.

У компанії представникам ЗМІ розповіли, що Scania CV AB в Україні представлена ​​з 1990-х років через офіційного дистриб’ютора (аффілійовану українську компанію) і мережу дилерів. Одним з дилерів-розповсюджувачів авто якраз і була фірма “Журавлина”.

За словами представників Scania, їм довелося відмовитися від послуг “Журавлини”, позаяк український дилер не дотримувався домовленості і його стандарти ведення підприємництва були далекі від прийнятих в Європі.

У відповідь “Журавлина” подала позов до шведів з відшкодування “упущеної вигоди” і по нібито “надуманому боргу”. Однак, як вважають в Scania, суддя Господарського суду Київщини проігнорував доводи шведів і повністю задовольнив позов дилера, зобов’язавши шведського інвестора виплатити “Журавлині” 123 млн грн.

У зв’язку з цим в Scania заявили:

“Ситуація на українському ринку, що склалася навколо такого великого міжнародного інвестора, як Scania, є показником очевидної токсичності інвестиційного клімату в Україні. Для національної економіки та інвестиційних ініціатив керівництва країни вона може мати довгострокові негативні наслідки, оскільки великі інвестори направляють інвестиції тільки туди, де вони досить захищені від подібних протиправних посягань “.

Нагадаємо, в травні німецький автомобільний виробник Volkswagen готувався підписати масштабний інвестиційну угоду з китайськими компаніями по випуску електрокарів.

Також раніше ми інформували, що за підсумками серпня місяця українці здійснили 1106 покупок комерційних авто.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ