Сергія Бочковського суд поновив на посаді голови ДСНС

Поділитися:

Касаційний адміністративний суд Верховного суду визнав законними рішення судів попередніх інстанцій про відновлення Сергія Бочковського на пост глави Державної служби з надзвичайних ситуацій. Його звільнили в 2015 році через підозри в корупції.

Так, всі скарги Кабінету міністрів і Міністерства внутрішніх справ були відхилені, а рішення Окружного адміністративного суду Києва від 26 квітня 2018 року про поновлення Бочковського залишили в силі.
Верховний суд зазначив, що колишній “головний рятувальник” був звільнений з порушенням процедури, а саме, після усних звинувачень з боку глави МВС Арсена Авакова на засіданні Кабміну, а не після службового розслідування.

Київський апеляційний адміністративний суд дозволив колишньому голові ДСНС Сергію Бочковському поновитися на посаді. І зобов’язав державу повернути йому зарплату за “вимушений прогул” – більш 546 тиc. грн.

Спеціально для Першого ділового телеканалу цю ситуацію прокоментував Сергій Джихур, Глава первинної профспілкової організації “Правозахисники України”.

Даний період в історії ДСНС і Поліції ми називаємо” Аваковщиною “. Адже зараз чиновники просто і без зайвих питань виконують волю нашого Сірого кардинала, пана Авакова. Він дає команду на звільнення, а його підлеглі вже домагаються результату всіма можливими способами. Всі ці неякісно оформлені, сфабриковані справи проти “неугодних” в кінці кінців все одно будуть оскаржені в суді “.

Сергій Джихур пояснює, що ставлення до Бочковського, як до керівника, може бути різним: хтось засмутиться, а хтось навпаки – буде радий, але в будь-якому випадку, якщо Апеляційний адміністративний суд не побачив проступків у екс-голови ДСНС, то його поновлять на посаді.

Бочковський має повне право на відстоювання своїх інтересів в суді. І якщо він зумів відновитися на посаді, то значить матеріали, які збирали підлеглі Авакова, були не коректними. А тепер держава зобов’язана виплатити йому компенсацію за незаконне звільнення, адже демократію і законодавство ніхто не відміняв “- резюмував Джихур.

У Facebook цю новину активно коментують співробітники ДСНС. Відзначимо, що настрої у рядових бійців від зміни чергового начальника занепадницькі.

Так, Максим Мураховський заявляє: “Хіба це знак про якісь зміни? Бочковський показував ті ж результати роботи, що і Чечоткін. Або його дії на посту будуть спрямовані на поліпшення умов служби? Ні. Чи він дбав про добробут і безпеку простих рятувальників ? ні. Ті ж відкати, непрофесійні призначення на керівні посади, показна готовність. Або щось зміниться для простого рятувальника з поверненням його на посаду? Упевнений, що ні. Знову показухи, нестача запчастин, спорядження, відкати. Рукавів, як не було , так і не буде. і не сподівайтеся … “

А-ну всім мовчати, хотіли зміни ЧМО (Чечоткін Микола Олександрович), отримуйте !!! Тепер буде БСС (Бочковський Сергій Станіславович), квартиру в Одесі по-більше захоче,” Лескусс “новіше і тарифи очільників областей піднімуться. Заживемо як кіт в сметані! ” – відповідає Григорій Дронов.

Юрій Яновський каже: “Так що тепер Бочковському повинні виплатити з державної скарбниці невиплачені кошти на заробітну плату, судові збори та можливо компенсації за вимушене відсторонення від виконання своїх обов’язків. Але весь цей час, тому, хто зайняв його місце також виплачувалася зарплата і премії. .. І ті хто винен в такій нісенітниці ніякого покарання не понесуть … “.

Нагадаємо, що Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін задекларував за 2019 1 млн 440 тис. 221 грн доходів. При цьому, заробітна плата керівника ДСНС склала 1 млн 279 тис. 584 грн. Про це сказано в декларації глави ДСНС.

Раніше повідомлялося, що в Державній службі з надзвичайних ситуацій України відзвітували про кількість доріг, яке відомство встигло продезінфікувати під час пандемії коронавируса і державного карантину.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу