СБУ виявила схему з продажу підроблених сертифікатів про вакцинацію заробітчанам

Поділитися:

У Службі безпеки України повідомляють про викриття на Буковині злочинного угруповання, яке організувало механізм виготовлення та реалізації фіктивних документів, що дозволяли безперешкодний виїзд за кордон в умовах карантину.

Йдеться про підробку довідки щодо відсутності коронавірусної інфекції, свідоцтва міжнародного зразка про щеплення та контрактів із закордонними роботодавцями на випадок жорсткого локдауну, коли допуск іноземців до країн відбувається виключно у разі працевлаштування.

Також виготовляли потрібні результати ПЛР-тестів, які нібито були зроблені за кордоном, та страхові поліси. Усі послуги пропонували за найкоротші терміни, без необхідності відвідування медичних закладів. 200 гривень коштувала одна підроблена довідка про результати ПЛР-тесту. А повний пакет документів для виїзду українців за межі країни оцінювали у 3 тисячі гривень, з іноземців просили 1 тисячу гривень.

Встановлено, що троє організаторів для ведення протиправного бізнесу орендували офіс, а підбір клієнтів відбувався завдяки перевізникам. Щомісяця вони отримували до пів мільйона гривень.

Порушене кримінальне провадження за частиною 3 статтею 332 – незаконне переправлення осіб через державний кордон. Підозру фігурантам ще не оголошували.

Нагадаємо, що СБУ розкрила схему зняття грошей з банківських рахунків українців.

Також ми писали, що в СБУ розкрили чергову митну схему – підприємці змушені були оплачувати послуги на митному посту «Яворів» на Львівській митниці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу