СБУ розслідує справу судді Чауса

Поділитися:

Кримінальне провадження за фактом викрадення українського судді Миколи Чауса в Молдові і незаконному переправленні його через кордон розслідують слідчі Служба безпеки України.

Відомо, що справа відкрита за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Слід зазначити, що генеральний прокурор Ірина Венедиктова раніше повідомляла, що їй не відоме місцезнаходження українського судді Миколи Чауса, викраденого в Молдові, до якого в українських правоохоронців є кримінальні претензії за хабарництво.

Крім того, з проханням втрутитися в пошуки судді, його дружина Світлана Чаус звернулася до президента Зеленського.

Нагадаємо, що колишнього суддю Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, часів президентства Януковича, викрали в столиці Молдови, Кишиневі. Відомо, що поліція Молдови почала розслідування.

Раніше повідомлялося, що в СБУ довгий час розробляли ситуацію, яка склалася в НАК «Нафтогаз». У роботі брала участь і власна служба безпеки компанії. Йдеться про розкрадання скрапленого газу, які відбувалися в процесі відвантаження «блакитного палива» покупцям.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу