СБУ повернула державі об’єктів на 8 млрд гривень

Поділитися:

У рамках захисту критичної інфраструктури та боротьби з фінансуванням тероризму в Україні торік було відновлено права держвласності на кілька десятків стратегічно важливих об’єктів. Йдеться про суму у близько 8 мільярдів гривень, що є результатом роботи Служби безпеки.

Такі дані наводить пресцентр спецслужби.

За матеріалами спецслужби застосовано санкції до понад двох тисяч юридичних та фізосіб, причетних до незаконних схем із держресурсами.

СБУ запобігла відчуженню 12 гідротехнічних споруд з прилеглими ділянками земельного фонду, загальна вартість – понад 4 мільярди гривень.

Вищий антикорупційний суд арештував частину магістрального нафтопродуктопроводу Самара-Західний напрямок орієнтовною вартістю понад 200 мільйонів гривень.

Під час спецоперацій у різних регіонах країни СБУ нейтралізувала діяльність 11 конвертаційних центрів, загальний тіньовий обіг яких сягав 4 мільярдів гривень.

Також завдяки втручанню СБУ припинено масштабну протиправну діяльність у Держлісагентстві. За цим фактом розпочато 131 провадження, 36 регіональним посадовцям Держлісагентства оголошено про підозру, а також арештовано активів на 117 мільйонів гривень.

А в металургійній сфері викрито та припинено діяльність менеджменту АрселорМіттал Кривий Ріг, встановлюються обставини про отруєння атмосферного повітря токсинами та ухилення від сплати податків на близько 2 мільярди гривень.

Нагадаємо, що СБУ не дала вивезти за кордон товарів військового призначення на 800 млн грн.

Також ми писали, що СБУ знайшла схему ухилення від сплати податків на сотні мільйонів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу