СБУ підозрює голову шахти «Волиньвугілля» у фінансуванні тероризму

Поділитися:

Служба безпеки завершила досудове розслідування за фактом викриття керівника однієї із шахт державного підприємства «Волиньвугілля» у фінансуванні так званої «Луганської народної республіки». Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю СБУ.

Там розповіли, що контррозвідники СБУ встановили, що він у минулому співпрацював із бойовиками. Проте це не завадило влаштуватися на керівну посаду української державної шахти. Таким чином чоловік вів подвійне життя, будучи українським посадовцем і паралельно – підприємцем «ЛНР».

Силовики встановили, що йому вдалося налагодити канал торгівлі харчовими продуктами в ОРДЛО. У 2018-2019 роках він сплатив майже 100 тисяч гривень «податків» у бюджет терористів, зазначають в СБУ.

Було порушене провадження за частиною 1 статтею 110-2 про фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу країни.

У СБУ зазначають, що матеріали провадження – вже в суді.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки викрила посадовців філії держкомпанії, що перебуває в управлінні міністерства інфраструктури, на оборудках з офісними та складськими приміщеннями.

Також ми писали, що СБУ заблокувала незаконне заволодіння землею військового містечка у Львівській області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу