РНБО прогнозує в Україні дефіцит води

Поділитися:

В Україні найближчим часом може виникнути дефіцит води. У басейнах деяких річок вже зараз відчувається брак води.

Перші два місяці весни поточного року були посушливими на всій території України через що розвивалася і поглиблювалася весняна повітряна посуха, яка в областях поєднувалася з грунтової.

На цьому в середу, 13 травня, було зосереджено увагу Ради національної безпеки і оборони. Як повідомляє прес-служба Ради безпеки, це може зажадати оптимізації використання водних ресурсів.

При цьому на засіданні підкреслювалося, що за інформацією Державного агентства водних ресурсів України, останні п’ять років були маловодними. У зв’язку з чим існує ймовірність виникнення водного дефіциту, що мають значну антропогенне навантаження.

У РНБО також запевнили, що планують провести повну інвентаризацію джерел підземних вод питної якості і артезіанських свердловин з метою залучення їх до систем водопостачання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що а Чернігові зафіксували найнижчий рівень води в річці Десна за 140 років спостережень. Тут рівень води в річці в межах Чернігова нижче норми майже в п’ять разів.

Як пояснив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко, станом на ранок 5 травня показник води становить 145 сантиметрів над «0» поста. Для порівняння, нормальним середнім рівнем для Десни в цей період вважається 680 сантиметрів над «0» поста.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ