Регіональна влада вже попередила користувачів про віялові відключення

Поділитися:

Віялові відключення таки відбуватимуться в Україні в окремих регіонах, вважає експерт у галузі житлово-комунального господарства. Зазначається, що представники деяких місцевих властей вже попередили про можливі віялові відключення. При цьому йдеться не про пару годин без світла, а про 10 годин.

Першими, хто попередив своїх земляків про майбутні збої в електриці, виявились посадові особи Херсонської та Харківської областей.

Експерт наголошує, що в деяких регіонах необхідно бути готовим до відключення електроенергії на час до 10 години кожної доби. В той же час співзасновник громадської організації «Фонд енергетичних стратегій» запевняє, що віялові відключення не торкнуться мешканців великих міст. Повідомляється, що уряд зробить усе можливе, щоб уникнути збоїв в електриці в мегаполісах, оскільки це може спровокувати відповідну реакцію населення.

На завершення свого виступу експерт в галузі житлово-комунального господарства зазначила, що здебільшого підготовка до опалювального сезону спочатку була «нестабільною». Причому питання полягає не лише у нестачі вугілля для українських ТЕЦ, а й у тому, що технічно теплові мережі не були готові до запуску опалювального сезону.

«У Києві майже кожну вулицю перерито. Ремонт тепломереж. Адже влітку грошей на це не було», – прокоментувала фахівець, додавши, що слід бути готовими до будь-якої ситуації, не лише з вимкненням світла, а й із ймовірними проблемами з опаленням.

Нагадаємо, незважаючи на запевнення «Центренерго» в тому, що в Україні не буде віялових відключень світла, висока ймовірність збоїв в електриці торкнеться багатьох регіонів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу