Рада схвалила виділення з бюджету по 1 тис. гривень кожному вакцинованому

Поділитися:

Законопроект №6297, який вносить зміни до проєкту державного бюджету на цей рік через необхідність додаткового фінансування у зв’язку з потребою збільшення рівня вакцинації проти коронавірусу, пройшов перше читання у Верховній Раді.

Документ передбачає допомогу підприємствам малого і середнього бізнесу, залучення підприємців і найманих працівників до вакцинації проти коронавірусу, а також
старт програми заохочень для вакцинованих українців. На відповідну програму виділено шість мільярдів гривень, три з яких – до кінця року, ще стільки ж – на початку наступного.

Як зазначили його автори, проєкт закону має забезпечити соціальну підтримку застрахованих громадян через обмежувальні протиепідемічні заходи, держпідтримку для бізнесу, стимулювання вакцинації населення.

Нагадаємо, що українцям, які пройдуть повний курс вакцинації від коронавірусної хвороби Covid-19, обіцяють виплатити по 1 тисячі гривень. Таким чином держава планує стимулювати громадян вакцинуватися.

Також ми писали, що у Міністерстві охорони здоров’я заявляють про намір посилити карантин в Україні. Відомство вже працює над змінами до постанови щодо адаптивного карантину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу