Рада підтримала сертифікацію «Укренерго»

Поділитися:

У Верховній Раді підтримали у першому читанні законопроект, яким буде врегульовано всі питання сертифікації за моделлю ISO. Йдеться про подання нардепів №3364-1. Рішення було ухвалено на засіданні 19 лютого 274 голосами «за». Ініціював розгляд один з нардепів с фракції «Слуга народу».

Законопроект, якщо його затвердять, внесе зміни у ч. 3 ст. 32 закону про ринок електроенергії. Загалом йдеться про врегулювання всіх існуючих питань сертифікації ОСП згідно з моделлю, яка є визнаною у всьому світі. Також відомо, що ОСП будуть користуватися майном, яке залишиться у власності України.

Раніше повідомлялося, що Норвегія відмовляється сертифікувати російський газопровід. Слід зазначити, що без сертифікації «Північного потоку — 2» норвежцями неможливо почати його експлуатацію. Інспекція та сертифікація газопроводу обов’язкове також на його данській ділянці, де будівництво ще не почалося.

Також ми писали й про те, що український уряд запустить категоризацію готелів. Як прокоментував виконавчий директор і керуючий партнер девелоперської компанії DC Evolution, на цей час уряд збирається поміняти законодавство таким чином, щоб дозволити створити Комісію з категоризації та Апеляційну комісію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу