Рада передбачить допомогу безробітним при карантинах

Поділитися:

У Верховній Раді найближчим часом розглянуть законопроект, який має на увазі помітне розширення програми допомоги українцям під час карантину. Законопроект під номером 3010-а покладено за основу в першому читанні. 292 народних депутатів вже віддали свої голоси за цей законопроект з огляду на те, що добробут деяких верств українського суспільства дуже просіло з початку пандемії коронавірусу.

Після прийняття проект внесе зміни в 471 статтю під назвою «Про зайнятість населення». Допомога буде передбачена за статтею часткового безробіття, причому не тільки під час дії карантину, а й потім, після його закінчення. Також важливо, що це буде робочий механізм, яким влада зможе користуватися в будь-який схожій ситуації (пандемії тощо).

У законі буде прописано порядок надання такої допомоги, окреслено її розміри, терміни надання та інші моменти.

Раніше повідомлялося про те, що в АМКУ вирішили не штрафувати великі торгові мережі за підвищення цін на карантині. Нагадаємо, що мова йде про різке підвищення цін в березні. Тоді багато магазинів і підприємці вирішили спекулювати цінами на тлі паніки населення, які злякалося карантину і пандемії коронавірусу.

Також ми писали, що в МОЗ розглядають «карантин вихідного дня».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу