Рада хоче змінити роботу ЦНАПів

Поділитися:

У Верховній раді пропонують ухвалити законопроект №5454, який змінить роботу Центрів надання адміністративних послуг.

Автори документа пояснюють, що закон №530-IX, підтриманий парламентом у березні минулого року на тлі пандемії коронавірусу, містить положення про те, що від дня оголошення карантину призупиняється перебіг термінів звернення за одержанням адміністративних чи інших послуг, а також термінів надання відповідних послуг, згідно з законодавством. Проте, зараз, коли країна живе понад рік в карантинних обмеженнях, норма виглядає недоречною. Більше того, коли зараз ЦНАПи працюють, виглядає лазівкою для ухилення від роботи.

Згідно з пояснювальною запискою, норма дозволяє надавачам адмінпослуг самовільно встановлювати терміни розгляду документів для одержання тих чи інших послуг.

Ініціатори документа пропонують прибрати з вищезгаданого закону кілька слів «термінів надання цих послуг» та доповнити статтю 10 закону «Про адмінпослуги». Доповнення визначатиме, що карантин – підстава для призупинення лише термінів звернення за адмінпослугами, а не термінів надання адмінпослуг. Також автори пропонують поширити таке регулювання на карантинні обмеження у майбутньому.

Раніше повідомлялося, що приблизно до кінця червня цього року в нашій країні запрацюють ще 489 ЦНАПів (Центрів надання адміністративних послуг). Їх допоможе створити Європейський Союз.

Також ми писали про те, що Канада допомогла Донбасу з мобільними ЦНАПами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу