Рада хоче повернути пільговий тариф на перші 100 КВт

Поділитися:

Українські народні обранці запропонували Кабінету міністрів повернути населенню вартість перших використаних за місяць кіловат-годин електроенергії по 90 копійок за одну кіловат-годину. Це випливає з тексту проекта закону, який депутати зареєстрували у Верховній Раді.

Але, як наголошується у пояснювальній записці до законопроекту, уряду пропонується встановити таку ціну тільки за перші 100 кіловатів електрики. А вже усі наступні кіловати, навіть на думку депутатів, люди мають сплачувати по 1 грн 68 копійок за кожний кіловат.

Окрім того, законодавці висунули пропозицію встановлення певного пільгового тарифу й громадянам, чиї будинки обладнані електроустановками для обігріву помешкань. У законопроекті пропонується й пільговий тариф для власників помешкань, до яких не підведений газ. В останньому випадку знижені ціни на електроенергію діятимуть, якщо власники не газифікованих будинків споживатимуть до 3 тисяч кіловат-годин на місяць.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року уряд України анонсував підвищення вартості електроенергії й скасування пільгових тарифів.

Також раніше ми писали про те, що наприкінці вересня вже зростала ціна на електроенергію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу