Публічний аукціон з продажу бурштину пройде вдруге

Поділитися:

Сьогодні на Волині відбудеться другий публічний аукціон з продажу бурштину. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що всіх потенційних покупців просять зареєструватися на сайті комунального підприємства “Волинь-природ-ресурс”.

Участь в торгах можна прийняти віддалено або прийти на торги особисто. Хід аукціону – який розпочнеться о 14.00 – транслюватимуть в мережі.

Слід зазначити, що це другий аукціон з продажу бурштину в Україні. Перший відбувся в жовтні. З молотка пустили 627 кілограмів бурштину на загальну суму 21,65 млн гривень.

Нагадаємо, що перший відкритий аукціон з продажу бурштину-сирцю пройшов в Луцьку 16 жовтня. На торгах продали 627 кг бурштину на загальну суму 21,6 млн грн.

На аукціон виставили бурштин, видобутий комунальним підприємством Волиньпріродресурс. Офіційний видобуток каменю на Волині почався тільки в вересні цього року. Тепер в Луцьку планують проводити такі аукціони щомісяця, а в перспективі – виходити на міжнародні ринки бурштину.

Раніше повідомлялося, що КП «Воліньпріродресурс« Волинської облради початок законний видобуток бурштину на території регіону. За тиждень добіто 100 кілограмів каменю, ціна якого складається з декількох тисяч доларів за кілограм.

Прибуток від видобутку направлять до місцевих бюджетів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу