Проїзд в громадському транспорті подорожчає

Поділитися:

Перевізники України мають намір підвищити вартість проїзду в громадському транспорті. При цьому, ціна на перевезення пасажирів зросте не тільки в столиці, але і в ряді інших міст країни. Однак, сильно відрізнятися від сьогоднішньої вартості за проїзд нова ціна не буде.

Головною причиною підвищення тарифів стало те, що за останні 10 місяців значно зменшився пасажиропотік. При цьому, умови роботи стали лише жорсткіше. Так, пасажири з початку пандемії коронавірусу можуть їхати тільки сидячи, а це значить, що прибуток в день стає в кілька разів менше.

Експерти стверджують, що ціни на проїзд будуть підвищені всюди по-різному. Це залежить від того, який маршрут і яке навантаження.

Що стосується Києва, то там, за прогнозами, вартість проїзду може підвищитися до 10-12 гривень. Зараз послуга коштує 8 гривень. Так, зміни можуть відбутися в кінці зими або на початку весни 2021 року.

Крім того, проїзд подорожчає також і в Житомирі. За попередньою інформацією ціна зросте на 1 гривню, тобто до 9 гривень. Також ціна зміниться і в громадському транспорті Хмельницького. У цьому місті зараз найдешевший проїзд у всій Україні.

Чи будуть підіймати тарифи на проїзд в інших міста України – поки залишається невідомим.

Нагадаємо, що на горезвісному Шулявському шляхопроводі, який недавно відремонтували, – черговий транспортний колапс: напередодні впали відразу три стовпи освітлення. В результаті аварії пошкоджено автомобілі, а люди дивом не постраждали.

Раніше повідомлялося, що перший з трьох кредитів МВФ – 200 млн євро – повинен піти на модернізацію громадського електротранспорту та прокладку нових трамвайних і тролейбусних ліній. Відомо, що вже навіть визначено перелік міст, які охопить ця програма. У список увійдуть 11 обласних центрів та 4 населених пункти районного значення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу