Прокуратура розслідує будівництво чергової висотки у столиці

Поділитися:

Прокуратура встановила, що київський забудовник порушив вимоги до містобудівного законодавства і самовільно почав будувати 11-поверховий житловий будинок замість дозволених садибних будинків біля Центрального залізничного вокзалу, повідомляє «Перший Діловий» телеканал.

Тому прокуратура просить суд зобов’язати замовника будівництва власними коштами демонтувати протиправно побудовану висотку.

Про це повідомляють журналісти-розслідувачі, посилаючись на ухвалу Верховного суду. Демонтаж включає перебудову будинку в садибний будинок заввишки не більше 4 поверхів.

Журналісти з’ясували, що офіційно ділянки, на яких здійснюється будівництво, належать громадянину на ім’я То Тієн Туан. Він є власником ряду будівельних компаній: “Токан”, “Тохоанг”, “ТО Романтика Сіпеєва”, “Оренда Онлайн” та інших.

У 2017 році він отримав від місцевої влади дозвіл на будівництво садибних будинків заввишки 4 поверхи. Проте насправді забудовник почав зводити житловий 11-поверховий будинок на три секції.

Прокуратура побачила порушення ще у 2018 році та подала позов до окружного суду. На що отримала відмову. Суд вирішив, що дозвільна документація відповідає чинному законодавству.

Проте Верховний суд прийняв бік прокуратури.

Раніше ми писали про те, що прокуратура позивається до підрядника будівництва метро на Виноградар.

Також ми повідомляли про обшуки, які проводились у «Київводоканалі» та «Київтеплоенерго» через можливе розкрадання коштів на закупівлі обладнання.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ