Правоохоронці затримали партію унікального бурштину

Поділитися:

Майже 5 з половиною кілограмів контрабанди унікального бурштину-сирцю хотіли вивезти з України. При чому, не вперше. Досі житель Рівного систематично вивозив необроблений камінь в одну з країн Перської затоки. Про це повідомили журналісті «Першого Ділового».

Відомо також, що скуповував його чоловік незаконно в області. Правоохоронці, які затримали зловмисника в аеропорті, повідомили — ці камені ексклюзивні. Їхня орієнтовна вартість за цінами чорного ринку — кілька десятків тисяч доларів. Зараз бурштин вилучили та направили для проведення відповідного дослідження. Кримінальне провадження відкриють тільки після експертизи.

Відомо, що від початку року митниця виявила порушень на кордоні на 2 мільярди 200 мільйонів гривень. Найпоширеніша контрабанда — традиційно цигарки, технічні пристрої та наркотики. Одним із найрезонансніших випадків у 2020-ому була спроба ввезення 112 кг кокаїну до порту «Південний». Вартість наркотику на чорному ринку становить майже 500 млн грн.

Раніше повідомлялося про перший офіційний аукціон з продажу бурштину в Україні. Його провели у жовтні поточного року.

Також ми писали й про те, що кажуть експерти з приводу продажів бурштину. Зокрема, один з них був запрошений до студії «Першого Ділового» та розповів подробиці.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ