Правоохоронці зайнялися поборами за паркування у Києві

Поділитися:

Правоохоронці розслідують евакуаторні побори Київської міськадміністрації за неправильне паркування, інформує телеканал «Перший Діловий».

В центрі уваги поліції та Офісу генпрокурора, окрім департаменту транспортної інфраструктури КМДА, опинилися три приватні компанії, які займаються евакуацією автівок і які є причетними до шахрайської схеми. Йдеться про товаристово Евакуатор-Сервіс, компанію Експедиція 77 і Автосос-Сервіс. Також фігурує фірма Експрес-Т, яка нібито була задіяна у реалізації цієї схеми. У 2020-2021-му році паркувальники разом із водіями евакуаторів створювали робочі зміни, під час яких, за дорученням організаторів схеми вони мали доставити на спецмайданчики максимальну кількість автівок.

При цьому, у разі відсутності підстав для затримання автомобіля паркувальники штучно їх створювали з метою отримання надприбутків. Окрім цього інспектори з паркування передавали водіям евакуаторів порожні бланки актів зі своїми підписами. А ті в свою чергу самостійно визначали авто, які вони могли евакуювати і складали зазделегідь підписані документи. За даними правоохоронців, учасники схеми у такий спосіб могли привласнити майже вісім мільйонів гривень.

Йдеться про гроші, які водії сплачували за те, щоб забрати свої автівки зі спецмайданчиків. Наразі, підозри у цій справі отримали шість посадовців департаменту транспортної інфраструктури КМДА. Окрім цього, за судовим рішенням було арештовано евакуатори, які належать компаніям-учасникам цієї шахрайської оборудки.

Нагадаємо, що СБУ викрила чиновників із КМДА у розтраті 12 млн гривень.

Також ми писали, що Служба безпеки України викрила чергову схему розкрадання оборонних коштів, яку організували місцеві підприємці в Дніпропетровській області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу