ПОВНИЙ ЛОКДАУН: Кабмін ввів карантин з 8 до 24 січня

Поділитися:

Посилені карантинні заходи, які будуть введені вже 8 січня, передбачають багато різних заборон. Зокрема, йдеться про те, що не працюватимуть кафе, бари та ресторани. Також закриються й магазини, які торгують непродовольчими товарами. Заборона торкнеться роботи фітнес-центрів і спортзалів, спортивних секцій. У школах та інших освітніх закладах будуть оголошені канікули, але дитячі сади при цьому залишаться відкритими та будуть приймати дітей за звичайним графіком.

У період з 8 по 24 січня будуть заборонені всі масові заходи. Тим часом транспорт, продуктові магазини, аптеки, банківські установи та готелі будуть працювати у звичайному режимі з дотриманням посилених санітарно-гігієнічних заходів.

Довідка: локдаун (з англ. Lockdown — закриття) — комплекс жорстких обмежувальних заходів, передбачених для стримування пандемії та зниження поширення захворюваності. Зазвичай, локдаун майже гарантує комендантську годину, закриття кордонів країни та помітне обмеження по пересуванню громадян всередині країни.

Раніше повідомлялося, що втрати ресторанів і ТЦ від карантину «вихідного дня» склали близько 14 млрд грн. Натомість стало відомо, що Україна на карантині наростила імпорт продовольства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу