Повідомляти працівникам про звільнення роботодавець буде за новими правилами

Поділитися:

Верховна рада прийняла за основу проект Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов’язаного із запобіганням виникненню і поширенню коронавирусной хвороби (COVID-19)” № 3486 від 15.05.2020 р Автор законопроекту – скандально відома Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

У разі його подальшого прийняття як Закону приведуть у відповідність терміни, в які роботодавці повідомляють відповідний територіальний центр зайнятості, про заплановане масове вивільнення працівників. Також врегулюють питання про надання ваучерів особам, звільненим з військової служби після участі в проведенні АТО / ООС без умови встановлення інвалідності. Законом дозволять главам сімейних фермерських господарств платити ЄСВ за себе і за членів сімейного фермерського господарства тощо.

Також законопроект пропонує визначити, що кошти, які надійшли до держбюджету від сплати адміністративно-господарських санкцій та пені, можуть використовуватися Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю для надання роботодавцям компенсацій, які забезпечують працевлаштування осіб з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних за направленням центрів зайнятості.

Раніше ми інформували, що роботодавці будуть звільняти за новими правилами.

Також ми писали, що Верховна Рада прийме закон, за яким звільнити стане простіше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу