Постачальники почали знижувати річні ціни на газ

Поділитися:

Станом на ранок, 27 жовтня, одразу 7 газопостачальних компаній знизили ціну на газ для побутових споживачів (населення). У підсумку рейтинг найвигідніших пропозицій змінився й тепер стартує з 7,799 грн за кубометр.

Відтак, найнижчі річні тарифи на блакитне паливо коливаються в межах 7,79 — 7,96 гривень. Деякі компанії виставили річні цінники від 7,98 до 13,5 гривні за кубометр. У більшості компаній вартість газу не перевищує 9 гривень.

Згідно з інформацією найвищі тарифи на газ встановила Житомирська обласна енергопостачальна компанія та Херсонська обласна енергопостачальна компанія — по 13,5 гривні за кубометр.

«‎Уперше за пів року низка компаній знизила базову річну ціну на газ для побутових споживачів газу. Одразу 7 газопостачальників скоригували свої річні цінники. Найменша знижка на кубометрі склала 48 копійок, а найбільша досягла 2 гривень. Такі зміни стали можливими завдяки старту роботи ринку в рамках Балансуючої групи НАК «‎Нафтогаз України»‎, — зазначила начальник Центру правової підтримки споживачів газу.

Раніше ми повідомляли, що Кабінет міністрів України ухвалив рішення зменшити тарифи на газ для споживачів «останньої надії». Про це свідчить ухвала Кабміну від 25 жовтня 2021 року.

Також ми писали про те, що у Європі 28 жовтня продовжила зниження спотова вартість «блакитного палива» на тлі оголошених російською компанією «Газпром» планів закачування газу у сховища ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу