Польща виходить зі Стамбульської конвенції із захисту прав жінок

Поділитися:

У Міністерстві юстиції Польщі звернулися до Міністерства з питань сім’ї, праці і соціальної політики з проханням ініціювати процедур виходу з Стамбульської конвенції.

Відомо, що даний документ спрямований на захист жінок від насильства в різній формі, укладений в рамках Ради Європи.

На думку чиновників польського Мін’юсту, Конвенція “підступно просуває гендерну ідеологію і принципи, несумісні з релігією і культурою”.

Слід зазначити, що Україна була однією з країн-авторів Конвенції і в 2011 році одним з перших підписала її, проте дотепер не ратифікувала. У червні президент Володимир Зеленський пообіцяв винести на розгляд Верховної Ради законопроект про ратифікацію Стамбульської конвенції, відповівши на петицію.

Раніше повідомлялося, що Швеція рекомендує Україні ухвалити Стамбульську конвенцію.

Таку заяву зробила глава МЗС Швеції Маргот Вальстрем. За словами Вальстрем, для Швеції Стамбульська конвенція про запобігання насильству над жінками є фаворитом. Це пояснюється тим, що питання насильства залишається вкрай важливим для всіх. Міністр закордонних справ Швеції сподівається на те, що конвенція забезпечить безпечне життя для українців.

Нагадаємо, що за підсумками першого кварталу 2020 роки українці стали отримувати набагато менше віз у консульських установах Польщі. Це пов’язано з проблемою пандемії коронавірусу, як повідомляє прес-служба МЗС Польщі. Вказується, що за січень-червень поточного року країна надала відповідний документ лише 270 360 тисяч разів, що на 44,2% менше від тих віз, які українці змогли отримати від країни в 2019 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу