Польща потребує українських заробітчан

Поділитися:

Польщі бракує українських заробітчан, адже тисячі українців, які офіційно перебувають в країні, нелегально працюють у низці інших країн Західної Європи. Про це свідчать дані агентства Personnel Service, яке спеціалізується на підборі іноземців, пише польське видання Rzeczpospolita.

За інформацією агентства, є пропозиції майже на 2,5 тисячі робітників з України, проте у базі агентства претендентів удвічі менше.

Як зазначає видання, подібна ситуація і з іншими посередниками. Так, в агентстві Gremi Personal є близько 2 тисяч вакансій і попри те, що у Польщу постійно прибувають робітники з України – це всеодно не змінює ситуацію на ринку.

За офіційною статистикою, наразі дійсні дозволи на тривале перебування у Польщі мають понад півмільйона іноземців, з яких – 287 тисяч українців. Дані Управління соціального страхування Польщі говорять про те, що влітку було зареєстровано рекордну кількість іноземців – 819 тисяч, з яких три четверті – українці.

Нагадаємо, що Польща готова ввести податкові пільги для українців. Про це повідомляє Аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal. Вказується, що на цей час польська влада розробляє масштабний законопроект, який передбачає вигідні трудові умови для українців. Зокрема, ті мігранти, які вирішать переїхати до Польщі, будуть платити удвічі менше податків протягом першого року свого проживання.

Також ми писали, що за перше півріччя 2021 року українські трудові мігранти перерахували в Україну понад 2,5 млрд євро. Про це свідчать дані НБУ. Повідомляється, що найактивніше українці переказували гроші з Польщі, Литви, Німеччини, Великобританії та Угорщини. Хоча українці пересилали гроші зі 160 країн світу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу