Польща показала перші електромобілі власного виробництва

Поділитися:

У світі з’явилася ще одна компанія з виробництва електромобілів – ElectroMobility Poland (EMP). Компанія зробила заяву про створення бренду Izera і показала кілька моделей, які вийдуть під цією маркою.

Нове авто – це кросовер і хетчбек С-класу. Їх дизайном займалася компанія Torino Design.


На даний момент у даних авто немає назв, так як це прототипи, а не серійні авто. Однак в масове виробництво їх пустять вже в 2023 році. На початку машини будуть пускати на продаж в Польщі, а потім їх відправлять на експорт в інші країни.

Однак фірма повинна ще знайти платформу для транспортних засобів, її планують взяти в іншого постачальника. Цілком можливо, що це буде Volkswagen, eVMP PSA або Tesla.

Зараз поки невідомі характеристики машини. Однак звучить інформація про те, що запас ходу складе 400 кілометрів, а прискорення до 100 кілометрів на годину займе близько 8 секунд.

Найголовніше те, що поляки обіцяють адекватну ціну на своє авто.

Примітно, що ElectroMobility Poland – це компанія, яка знаходиться під контролем держави. Фірма створена на основі чотирьох корпорацій: GE Polska Grupa Energetyczna SA, Energa SA, Enea SA і Tauron Polska Energia S.


Не так давно ми написали статтю про те, що автомобілі з США захопили ринок уживаних автомобілів в Україні. Але ситуація може різко змінитися. Кабінет міністрів готує законопроект, який ускладнить ввезення та реєстрацію розбитих автомобілів зі Штатів.

Також повідомлялося, що співробітники міліції зупинили автомобіль з іноземною реєстрацією, яким керував громадянин України. В ході перевірки співробітники правоохоронних органів встановили, що власником автомобіля є компанія MV «Laisvauta», зареєстрована в Литві, і машина була ввезена в транзитному режимі і не була вивезена вчасно.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ