Польща отримала перший штраф від ЄС

Поділитися:

Стало відомо, що Польща отримала повідомлення про штраф у розмірі 70 мільйонів євро. Офіційний лист надісланий за рішенням Європейською комісією, а прийнято воно через відмову Варшавою виконувати розпорядження Суду ЄС.

Зокрема йдеться про нездатність Варшави скасувати дисциплінарний режим для суддів, який ЄС встановила як порушуючий закон 27 країн, зокрема й самої Польщі. Нагадаємо, що у 2015 році в Польщі з’явилася партія «ПіС» (Право та Справедливість) і одразу зіткнулася зі звинуваченнями у підриві демократичних свобод. В результаті на цьому фоні розвинулися суперечки з Європейським Союзом.

Окрім цього, у 2021 році Європейський Суд уже оштрафував Польщу за те, що вона не припинила діяльність Дисциплінарної палати Верховного суду Польщі до того, як буде ухвалено остаточний вирок у цій справі.

Єврокомісія аргументує своє рішення тим, що дисциплінарна система дозволяє втручатися політичним силам у роботу судів, що призводить до порушення законів 27 країн ЄС, зокрема й Польщі.

Сума штрафу – 70 мільйонів євро, а час на погашення у Польщі є лише 45 днів.

Більше того, суперечка Республіки з ЄС коштує країні чимало грошей. Євросоюз заблокував доступ Польщі до мільярдів євро стимулів, які призначені для підтримки економічного відновлення в постпандемічний період.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про те, що Польща почала панувати в ОБСЄ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу