Польща хоче звести стіну на кордоні з Україною

Поділитися:

У польському уряді заговорили про необхідність продовжити роботу з укріплення своїх східних кордонів. Влада почала будівництво стіни на кордоні із Білоруссю, а тепер заявляє, що хоче продовжити зведення захисної споруди і на польсько-українському кордоні.

Прем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський дещо занепокоєний можливою агресією Росії і тому розглядає варіант, що стіну, яку зводять на кордоні з Білоруссю невдовзі продовжать вздовж і спільного українського кордону.

«Я не виключаю, що ту прикордонну дамбу, що ми вже будуємо, необхідно буде зміцнити і продовжити до кордону з Україною. У нас є інформація, отримана від наших спецслужб. Тому ми готуємось до різних варіантів, але сьогодні не має чіткої вказівки. Все вступило в нову фазую. Польща має бути готовою до років неспокою та агресії», — сказав польським журналістам Ярослав Качинський.

Нагадаємо, у Польщі нещодавно почалося будівництво стіни на кордоні з Білоруссю. Згідно проекту, захисне спорудження має висоту 2,5 метри. На думку польської влади, воно може дещо стримати наступ нелегальних мігрантів і полегшити роботу прикордонників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу