Половину доходів українці витрачають на їжу

Поділитися:

Звичайний пересічний громадянин України п’ятдесят відсотків своїх доходів витрачає на продовольчі товари. І такий стан речей триває довгі роки.

Про це в середу, 25 листопада, опублікували результати дослідження в соцмережі вітчизняні економісти.

За даними експертів, з роками частка витрат українців на їжу трохи зменшується, але все одно на покупку продовольчих товарів йде все та ж приблизно половина бюджету наших громадян.

А ось середній громадянин Німеччини, повідомляють економісти, витрачає не продовольство всього 12 відсотків своїх доходів. За цим показником Україна – бідна країна – такий висновок експертів.

Економісти представили і таблицю витрат українців у порівнянні з витратами жителів Німеччини в 2013 і в 2018 роках, тенденція збереглася і до сьогоднішнього дня.


За даними експертів, українці, попри низькі доходи, не бояться купувати у великій кількості сигарети і алкогольні напої.

Крім цього, українці порівняно небагато витрачають на оплату комунальних послуг, тоді як німці – третину доходів. Крім цього, жителі Німеччини більше українців витрачають на ресторани й відпочинок.

Нагадаємо, найбільше грошей українці витрачають на житло, комунальні платежі і їжу. Зазначені категорії займають близько 60 відсотків місячного прибутку, за даними Держстату.

Також раніше повідомлялося, що НБУ прогнозує, що доходи українців не зростатимуть.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу