Половина українців не матиме права на пенсії

Поділитися:

Уповноважена Верховною Радою з прав людини розповіла, що чекає на українців, які досягли пенсійного віку в майбутньому. Вона зазначила, що фактично за попередніми даними 45% громадян України ризикують залишитися без пенсій.

Це пов’язано з тим, що зараз кожний п’ятий українець працює неофіційно. Працевлаштовані неформально, відповідно, не отримують жодних пенсійних виплат.

Чиновник зазначила, що за останні 10 місяців до неї надійшло 13 662 заявки, які свідчать про порушення прав (забезпечення соціальних та економічних прав громадян), а це вдвічі більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Депутат підсумувала, що оскільки у нас у країні кожна п’ята людина заробляє гроші шляхом зайнятості у неформальному трудовому секторі, кожен із них при досягненні пенсійного віку вже не отримає від держави жодного захисту, а тим більше пенсійних виплат.

Як доказ вона навела закон України, згідно з яким з 2027 року пенсійні виплати покладено особам, чий трудовий стаж загалом становить для чоловіків 35 років. Для жінок – 30 років. Відповідно нескладно підрахувати, що близько 45% українців у майбутньому залишаться без пенсій взагалі.

Раніше ми писали, що українським пенсіонерам перерахують виплати.

Також ми повідомляли про можливе обмеження віку пенсійного накопичення. Українські профспілки пропонують, щоб у накопичувальній системі брали участь виключно люди віком до 35 років.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ