Поліції заборонили штрафувати автомобілі на єврономерах

Поділитися:

Існування статті в Кодексі України про адміністративні правопорушення не дає права співробітникам дорожньої поліції застосовувати штрафні санкції до водіїв авто на єврономерах, яке було ввезено на територію України іншою особою.

Відомо, що відповідне рішення по аналогічній справі було винесено Інгулецьким районним судом Дніпропетровської області. Попри передбачений законодавством України штраф у розмірі 8500 гривень за таке правопорушення, підсудний був виправданий.

Так, власник “євробляхи” оскаржив рішення дорожньої поліції в суді. Адже даний проступок, на його думку, не є порушенням безпеки дорожнього руху. Точка зору позивача була підтримана судом. Адже за наказом МВС №1395, що стосується оформлення поліцейських матеріалів і протоколів в сфері безпеки дорожнього руху, патрульний просто не має права виносити такі постанови.

Нагадаємо, що масштабну схему ухилення від сплати податків при ввезенні автомобілів з Євросоюзу і США викрила Державна фіскальна служба.

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Мінінфраструктури заявили, що за підсумками 2020 року було перевірено 14 тисяч актів порушень габаритно-вагових параметрів та нараховано понад 137 млн ​​грн плати через перевантаження.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу