Поліція розслідує зловживання у КМДА на закупівлі ліків

Поділитися:

Вчинила необережний злочин, який спричинив переплату понад 7 мільйонів гривень за ліки. Журналісти «Першого Ділового» телеканалу повідомляють, що заступницю Департаменту здоров’я Київської міськдержадміністрації Галину Зборомирську підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до тяжких наслідків.

У вересні минулого року Департамент охорони здоров’я КМДА замовив у компанії Діатом 304 флакони концентрату розчину для інфузій з активною речовиною Обінутузумаб більш ніж на 28 мільйонів гривень.

Препарат було поставлено, однак за висновками судової експертизи ця закупівля завдала столичному бюджету збитків у 2 мільйони 200 тисяч. Ціна на товар була завищена.
У листопаді того ж року Департамент знову замовив ліки Діатома. Цього разу на 84,5 мільйона гривень. Знову ж таки завищення ціни та збитки майже на 5 мільйонів.

Замовлені препарати використовують у лікуванні онкологічних захворювань. За фактами результатів експертиз та моніторингу цін на ці лікарські препарати поліція відкрила кримінальне провадження.

Наразі до Галини Зборомирської застосовано запобіжний захід у вигляді особистих зобов’язань до 22 грудня цього року. З відкритих даних відомо, що головним клієнтом компанії «Діатом» є Департамент охорони здоров’я КМДА.

З 2018 року чиновники підписали з фірмою 104 договори на постачання ліків. Загальна сума угод становила 682 мільйони гривень.

Раніше ми повідомляли, що правоохоронці прийшли з обшуками на підприємство «Київкомунсервіс». Слідчі дії здійснюють працівники Головного слідчого управління Національної поліції в рамках кримінального провадження № 4202000000002227, яке було відкрито рік тому на підставі ухвали Печерського райсуду Києва.

Також ми писали про ухвалення бюджету Київською міською радою на 2022 рік.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ