Поліція розповіла, скільки штрафів виписала за недотримання маскового режиму

Поділитися:

В Україні від початку карантину правоохоронці склали більше 200 тисяч адміністративних постанов за недотримання маскового режиму у встановлених місцях. Зокрема, 11 тисяч штрафів виписали порушникам лише за останній тиждень.

Такі дані навели у Національній поліції.

Зазначається, що також із 29 березня по 4 квітня виписали понад 1,8 тисяч адмінпротоколів за порушення правил карантину людей, а з початку дії карантину – понад 85,9 тисяч.

Також за тиждень правоохоронці перевірили понад 72,3 тисячі суб’єктів господарювання та виявили 1095 порушень. У результаті – призупинили роботу 136-ти закладів, з яких – 72 установи дозвілля, 64 – заклади харчування.

У Нацполіції нагадують, що у столиці, Чернігові та Миколаєві через переведення громадського транспорту у режим спецперевезень – поліцейські перевіряють пасажирів на наявність спецперепусток.

Нагадаємо, у прес-службі Міністерства охорони здоров’я повідомили, що у відомстві оновили дані щодо ситуації в регіонах з коронавірусу. Хмельницька, Черкаська та Донецька області можуть потрапити у “червону” зону.

Раніше повідомлялося, що у поліції розповіли, за яких умов штрафуватимуть українців за відсутність маски у громадських місцях. За словами начальника відділу забезпечення онлайн-комунікації МВС Ярослава Тракала, одразу громадян не штрафуватимуть. Поліцейські проводитимуть профілактичні бесіди щодо важливості маскового режиму. Штрафи виписуватимуть лише після ігнорування попередження.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ